Търговецът е бил без разрешение за продажба и без документи за произход на стоката, за което го чака санкция от 1000 лева, съобщи БНТ-Пловдив.

Месото е иззето и ще бъде унищожено в екарисаж. За предстоящото пазаруване по Коледа и Нова година от агенцията апелират хората да купуват само от регламентирани магазини, да гледат срока на годност и да пазят касовите си бележки.

Директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Теодора Севова съобщи, че по празниците ще има засилени проверки. Инспектори ще дежурят без прекъсване по празниците.

Те ще реагират на сигнали от граждани за нередности при закупени хранителни продукти от търговската мрежа, хипермаркетите и производителите на храни. Ще се следи и предлагането на храни в заведенията за обществено хранене при организираните банкети и празнични тържества. Освен това са предвидени и съвместни проверки с полицията по пазарите в региона.

За сигнали и нарушения гражданите могат да звънят на националния горещ телефон на Агенцията по безопасност на храните – 0700 122 99.