Това са най-високите приходи сред районните кметства в Пловдив и тези резултати ни дават основание да заложим по-висок бюджет в размер на почти 1,1 млн. лв за 2015 година, допълни той, цитиран от Дарик радио.

Така кметство „Южен“ ще разполага с най-голяма финансова рамка в сравнение с останалите 5 кметства в Пловдив.

Ремонтите на улични настилки и тротоари ще продължат и през новата година, каза още Василев. Той припомни, че през 2014 г. е извършен основен ремонт на ул. „Братя Бъкстон“, където се е наложило работниците да слязат на 1,5 м под нивото на улицата, за да положат основа, трошенокаменна настилка и 2 пласта асфалт.

С ремонта на бул. „Македония“ бяха решени до голяма степен „тапите“, които затрудняваха трафика в района, допълни още кметът на „Южен“.

Ремонти на големи инфраструктурни обекти като бул. „Македония“, бул. „Никола Вапцаров“, ул. „Димитър Талев“ не са по силите на районното кметство, затова благодаря на Голяма община и на кмета Иван Тотев за подкрепата, заяви Валентин Василев.

Кметът на район Южен е единственият, награден от Министерството на околната среда и водите за реализиран проект за оползотворяване на отпадъците. По проекта служителите на района изплетоха шалове от стари прежди и облякоха дървета. Проектът вече се състезава на европейско ниво, очакваме и там да се представим достойно, допълни кметът на „Южен“.

Районът ще продължи да се развива на юг, имаме подкрепата и на Голяма община в това отношение, подчерта Валентин Василев. По думите му, „Южен“ скоро ще стане един от най-желаните за живеене райони на Пловдив. Ще продължат ремонтите и на спортни обекти в района.

Според Василев след Нова година продължават дейностите по премахване на незаконно построени сгради, чиито собственици не са ги разрушили доброволно.

В район „Южен“ няма проблеми с липсата на места в детските градини, допълни кметът.