Той е от ромски произход, криминално проявен и осъждан за шофиране след употреба на алкохол и без книжка, съобщиха на брифинг директорът на пловдивската полиция Пламен Узунов и районният прокурор Гергана Мутафова, цитирани от Радио Пловдив и Дарик радио.

В неделя 35-годишният Стоян нападна и удари с юмрук в лицето д-р Божидара Пеевска от Спешна помощ-Раковски, която преглеждала 2-годишното дете на приятелката му. След което мъжът избяга и се укри. За залавянето му работиха служителите на три дирекции на МВР в страната – Пловдив, Хасково и Сливен.

Мащабната акция се наложи, допълни Узунов заради това, че лекарката не е успяла да запише имената на детето и на тримата му придружители - мъжа, майката и бабата. Камерите в спешния център пък не записали лицата на ромите, тъй в деня на инцидента е имало токов удар.

Случаят е "разплетен" след установяване самоличността на момиченцето, за което са проверени 292 адреса в ромските махали на Раковски, Белозем, Чалъкови, Брезово, на които живеят деца на нейната възраст, около 2 години.

Установено е, че нападателят живее в Раковски на семейни начала с 24-годишната Елена, чието дете е било на преглед в Спешна помощ.

Днес в полицията в Раковски е получен сигнал от адвоката на побойника с уверенията, че мъжът сам ще се предаде, като малко след това Стоян пристигнал в полицейското управление.

На нападателя засега му е повдигнато обвинение за причиняване на средна телесна повреда на медицински специалист при изпълнение на служебните си задължения, съобщи районният прокурор Гергана Мутафова. Вероятно обаче той ще бъде обвинен и в хулиганство. Заплашват го до 3 години затвор.

Мъжът е криминално проявен и има две присъди - за управление на МПС след употреба на алкохол и без шофьорска книжка.

Медицинската експертиза потвърждава информацията на пострадалата, д-р Божидара Пеевска, има и свидетелски показания за това. Мутафова смята, че прокуратурата има достатъчно основание да приключи делото преди да изтече на срока на прокурорското задържане.

В ареста са и останалите две лица - майката и бабата на детето, присъствали на инцидента, допълни прокурорът.