Едната се намира на ул. "Цар Освободител" и носи името "Горска приказка", а другата е до лятното кино в градския парк и се казва "Любими приказни герои", съобщиха от община Асеновград.

Всяко от двете съоръжения е на стойност 20 000 лв.

Проектът на градската управа е за изграждането на 15 тематични детски площадки на територията на цялата община. Общата стойност на проекта бе за 300 000 лв., които бяха вложени в създаването на детски кътове, направени по най-съвременен начин и с възможно най-безопасни катерушки и настилки. Изпълнител бе фирма "Проект Сити Билд" ЕООД, част от "Консорциум Асеновград-2014".

Останалите площадки са "Вълшебна приказка" до НЧ "Родолюбие", "Пожарна" до Противопожарната служба, "Рицар" в кв. Горни Воден, "Дъга" в кв. Долни Воден, "Авиация" в кв. Баделема, "Телефон 112" в кв. Баба Тонка, "Градът" на ул. "Гоце Делчев", "Безопасност на движението" на ул. "Рилска", "Футбол" в кв. Изток, "Превозни средства" в с. Мулдава, "Тропици" в с. Червен, "Горичка" в с. Тополово и площадка "Асенова крепост" до старинно училище "Св. Георги" в Асеновград.