Спектакълът "В бъчвата виното кротува, а в човека лудува" е тази вечер от 18 ч. на Римския стадион, съобщи Боряна Тенгулова от Съвета по туризъм в Пловдив, цитирана от БТА.

Спектакълът е част от съпътстващата културна програма на Дефилето на младото вино 2014 и ще продължи 40 минути. В него ще се включат изпълнители от различни школи от народни танци със специалното участие на Фолклорен танцов ансамбъл "Дилянка" и Ансамбъл за български народни танци "Гео Милев". На финала ще бъде изпълнено хоро, в което ще могат да се включат и гостите.

Успоредно с танцовата програма, ще се прожектира филм за участниците във фестивала, а в кафе "Central place" ще се провеждат дегустации на вина. Утре от 19 часа в Държавния куклен театър ще бъде представена постановката "Великденско вино".

В сряда от 17 ч. проф. д-р Йорданка Алексиева ще изнесе в Балабановата къща в Стария град лекция на тема "Кулктура, вино и туризъм".

В четвъртък от 14 ч. в къща "Хиндлиян" Държавна опера - Пловдив ще играе постановката "На сватба в Стария Пловдив".

Официалното откриване на Дефилето на младото вино е в петък. В 13 ч. от община Пловдив ще тръгне Дионисиево шествие, което ще премине по Главната улица до Лапидариума в Стария град. Там в 14 ч. ще се състои откриването на Дефилето, а вечерта от 19 ч. на Римския стадион ще бъде представен спектакълът "Огън и вино".

Концерти и танцови спектакли са предвидени за уикенда, когато са и дегустациите на млади вина.