Точно 6803 лева дава работодател за длъжността “Ръководител по продажби, маркетинг и развойна дейност”, съобщи БНТ.

Рекордно високата за Пловдив заплата е обявена в Бюрото по труда.

Тези високи нива на заплащане се отнасят до свободни работни места на големи мултифункционални компании, които търсят специалисти от България за работа онлайн със специални критерии”, обясни Мария Георгиева – директор Регионална служба по заетостта – Пловдив.

Сред изискванията, на които e необходимо да отговаря кандидатът, са задължително поне 3 чужди езика. Обявата, разбира се, е изключение за Пловдив.

Стефка Гилева, която е по професия готвач, от година е безработна. Работела в малко заведение, което фалирало и се наложило да бъде съкратена. Научава от нас за рекордно високата заплата. Смята, че обявата е нереална.
Тя сподели, че за 4-часов работен ден е взимала 360 лева.

Далеч по-ниски са заплатите, които се предлагат на пазара на труда в Пловдив за други професии. Възнаграждение за медицински сестри и акушери например е 480 лева, за лекар – 900 лева, а за финансови специалисти – 600 лева.

В момента в Пловдивско търсят най-много се търсят чистачи, общи работници и пакетировачи. За хората с висше образование работа има като учители, инженери, софтуерни специалисти и медицински кадри.