21-годишният Демир Василев катастрофира в понеделник по обяд на "Кукленско шосе" в Пловдив. Той е управлявал мотоциклет "Ямаха" и се е ударил в лек автомобил "Форд".

Младият мъж бе настанен в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение на УМБАЛ "Свети Георги", откъдето призоваха за помощ поради липса на кръвни запаси от кръвната група на Демир. Той е с рядката кръвна група А с отрицателен резус фактор.

На кръводарителската акция в полза на 21-годишния пациент са откликнали десетки пациенти от различни кръвни групи. Благодарение на тях в момента необходимите количества кръв са осигурени.

Направени са общо три операции. Две от тях са заради тежката черепно-мозъчна травма и мозъчния оток на младежа и са направени от неврохирурзите в УМБАЛ "Свети Георги".

С третата операция - направена от лекари от Клиниката по ортопедия и травматология, бяха фиксирани с импланти счупените кости на едното бедро на младия мъж.

Пациентът все още е в критично състояние, но операциите бяха наложителни и ще помогнат на лечебния процес, казаха от реанимацията на пловдивската болница.

Лекуващият екип и близките благодарят на всички, които са се включили в кръводарителската кампания.

Възможно е да се наложат нови операции и, ако тогава отново няма наличности от кръвна група А (-), отново ще се обърнем с молба за кръводаряване към гражданите на Пловдив, казаха лекарите.