Обвинението е по член 311 от Наказателния кодекс за лъжливо документиране от длъжностно лице, което в кръга на службата е удостоверило неверни обстоятелства, предаде "Фокус". 

Във вторник при операция на ДАНС в Брезово бяха задържани зам.-кметът Димитър Томов, секретарят на общината Стойна Малешкова и Стоянка Стоянова, която управлява клон на банка в града. Те са обвинени, че за период от 17 януари 2013 г. до 2 октомври 2014 г. в Община Брезово са извършени най-малко 114 нотариални удостоверявания на подписи в заявления от името на граждани за промяна на участие и прехвърляне на натрупани суми по индивидуални партиди в съответен фонд за допълнително, задължително пенсионно осигуряване.

Вчера от ДАНС съобщиха, че е задържан и кметът Радньо Манолев. Той ще остане в ареста за 72 часа и е обвинен за извършването на подправяне на документи с невярно съдържание, поставяйки нотариални заверки върху тях.

Окръжната прокуратура е внесла в Районния съд искане за отстраняването от длъжност на кмета, заместник-кмета и секретаря на Община Брезово.

Радньо Манолов е освободен от ареста под парична гаранция в размер на 5000 лв., заместникът му излиза срещу 1000 лв., а секретарят на общината Стойна Малешкова е с определена парична гаранция от 1000 лв.

Размерът на паричната гаранция за шефката на банковия клон в Брезово Стоянка Стоянова е в размер на 2000 лв.