От името на управителния съвет благодаря на Джема Барух за усилията и приноса й в работата на фондацията, за вярата в нашия общ успех ” - сподели проф. Даниела Дженева – председател на Управителния съвет на „Пловдив - 2019” в съобщение до медиите, цитирано от Радио Пловдив.

Временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор ще бъде Валери Кьорленски, който е част от проекта „Пловдив - 2019” от самото му създаване- съобщават още от фондацията. Освен че вече е заемал тази длъжност, Кьорленски добре познава културния живот в Пловдив и страната и ще поеме подготовката на новите проекти, които трябва да стартират през следващата 2015 година.

Управителният съвет възлага на временно изпълняващия длъжността директор провеждането на конкурси за ръководни длъжности.

„Докладът на инспектиращата комисия налагаше кадрови промени в ръководството на фондацията. Пред нас предстоят други задачи – да определим приоритетите за 2015 г.”, коментира Даниела Дженева.

„Натоварената работа на Барух не й позволи до опознае добре града. Екипът работеше под стрес. Свърши успешно един етап от работата и сега трябва да се работи по-адекватно по задачите”, категорична бе председателката на УС на фондацията.