Повече от месец мъжът, който е собственик на газостанция, е бил в кома след побоя. Лекарите съобщиха, че Георги Рогачев не е имал никакви шансове да оцелее.

В края на септември над триста рокери от Сопот и цялата страна протестираха в карловското село Розино срещу побоя над бизнесмена.

Тази сутрин мотористите и жители на село Розино отново се събраха на символичен протест. Пред bTV хората поискаха справедливи наказания за извършителите.

Дъщерята на Георги Рогачев, Марияна Костадинова разказа, че на 14 септември двама роми (мъж по фамилия Сребрев и неговият племенник Иван) дошли с бус на газостанцията, за да заредят гориво. Били пияни и не искали да си платят. Бизнесменът им казал да си вървят и да отидат на следващия ден да платят. Те си тръгнали, но малко по-късно се върнали с още една кола. Тогава Георги Рогачев извадил оръжие и стрелял във въздуха, за да ги изплаши.

В рамките на 5 минути е имало 70 циганина”, разказва Марияна Костадинова.

Ромите пребили баща й с лопати, сапове и камъни. Лекарите в пловдивската болница казали, че „този човек е бит, за да бъде убиван”.

След месец и половина в кома, Георги Рогачев почина вчера. Той ще бъде погребан в четвъртък в родното му село Чернозем.

В ареста за постоянно са двамата роми - Сребрев и племенникът му Иван.

Марияна Костадинова се надява все пак да има справедливост. „Върху баща ми са били 5 човека, в ареста са двама”, възмущава се тя.

„От самото начало казахме, че искаме държавата да си свърши по законов начин това, което трябва да стане. (...) Не може да се убива в 21 век жив човек с мотики и лопати”, каза и рокерът от Сопот Стоян Голевски.