Родители отказват да пуснат децата си на училище, а възрастните се оплакват, че не могат да стигнат до работа, съобщи bTV.

От миналия петък само селският мост е тема за разговор в Първенец. Проливен дъжд отнася временното съоръжение, а постояното се сринало още при наводненията през лятото. Така от четири дни без връзка към света остава цял квартал.

Докато се реши проблемът, училището в селото пуска автобус, който да извозва децата. Пътят му обаче е удължен с над 20 км.

Доколкото разбрах от директорката, родителите отказали да пуснат децата на училище. Те обвиняват нас, че нямали достъп до училището, което не е вярно. Тази сутрин десет деца са се качили от 84 деца”, обясни кметът на село Първенец Георги Стаменов.

Във вторник на мястото вече работеха машини, които да изградят ново, но отново временно съоръжение. Постоянният мост щял да стане факт в началото на ноември. Хората oбаче не са доволни, нито пък вярват на местната власт.

Щом видяха кмета си от другата страна на реката, преодоляха страха си и преминаха срутения мост - за да влязат в спор и с него, и с работниците, на място.

Кметът на селото обеща, че мост, годен за преминаване, ще има възможно най-скоро.