Концертът ще е в концертната зала на площад "Централен".

Виенският оркестър е създаден от виртуозни и вдъхновени творци, които си поставят за цел да съхраняват и да предават красотата на виенската класическа музика, съобщават организаторите от АртБГ. 

Всички музиканти са завършили във Виена и са част от Виенската филхармония. Имат изяви и с най-големите оркестри по цял свят.

"Виена класик оркестра" е свирил в зали като Щатсопер във Виена, "Олимпия" в Париж, "Роял Алберт хол" в Лондон, както и в най-известните салони в повече от 30 страни по цял свят. Отличителна черта на състава е свободата, която се усеща по време на концерт - дължи се на честата промяна в музиката и в персонажите на сцената.

Програмата е от две части. Първата е с произведения на Моцарт, а втората - на Щраус. Знаменитото сопрано от Виена Юдит Халаз ще пее и в двете части. Музиката "ще оживее" в изпълненията на балетни двойки.

Музикантите създават специфичен синхрон, като променят типичната за класическите концерти последователност в изпълненията - интересна комбинация между традиционно и съвременно, отбелязват организаторите. Билетите се продават от днес.

Цените са от 40 до 60 лева и ВИП - от 80 до 100 лева. Първите 100 билета са с 10 лева намаление.