Малцината, които вчера се събраха на обичайното място на Главната, обясниха, че така изразяват възмущението и гнева си от факта, че държавата не прави нищо, за да реши проблема им и да си получат парите, съобщи "Топ новини".

"Силно сме потресени от изявленията на управителя на БНБ Иван Искров. Това е един човек, който не дава отговори първо защо КТБ е доведена до това положение и защо вече три месеца ние нямаме достъп до нашите пари", каза Илия Зюмбилев, един от инициаторите на протестите.

Протестиращите припомниха, че освен че три месеца нямат достъп до средствата си, не се казва нищо и за наказателната процедура срещу България и водените дела в съда в Люксембург.

"Искаме да ни се отговори какви точно ще са последиците за данъкоплатците от едни бъдещи дела срещу България от страна на акционерите и вложителите в КТБ", заяви още Зюмбилев.

Вложителите отново настояха Иван Искров да отговори чии интереси защитава - дали на БНБ, или нечии други, какво правят квесторите вече няколко месеца и дали изобщо помагат за оздравяването на КТБ, или точно обратното.

Хората за пореден път заявиха, че очакват да получат отговори на всичките си въпроси.