Събитието, което ще обедини най-различни изяви, между които изложби, панаир на занаятите, концерти и творчески работилници, започва с изложбата на ОИ "Старинен Пловдив" за историята на часовниците "Стрелките на времето" в къща "Недкович", съобщи "Пловдив Утре".

Празниците ще продължат до 28 септември, а кулминацията ще е в събота, когато ще е традиционното ретро шествие по Главната от сградата на Общината до Стария град.

Огънят на ковачите ще тръгне на 24 септември вечерта от площад "Централен" до Стария град, където на Лапидариума ще бъде открит пленерът на ковачите. В унисон с мотото на Пловдив - "Заедно", пловдивски художници ще рисуват на 25 септември. Проектът се нарича "Картина от мнозина" и в него се включват над 500 творци.

Същата вечер в Античния театър студенти от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство ще изнесат фолклорен концерт.

Есенният панаир на занаятите стартира на 25 септември. Ще участват близо 50 майстори занаятчии, както и 10 майстори ковачи, двама от които от Великобритания, двама от Македония и шестима от България, съобщи председателят на Занаятчийската камара Тони Симидчиева.