Това съобщи областният управител на Пловдивска област Розалин Петков, който присъства на правителственото заседание, предаде БТА.

"След година и два месеца българското правителство отново мисли за Пловдив и неговите граждани. Средствата са много необходими, тъй като бързаме да завършим залата за предстоящите големи спортни събития", допълни Розалин Петков.

Кметът на Пловдив Иван Тотев припомни, че строителството на "Колодрума" бе замразено по време на предишното правителство, което спря одобреното финансиране за залата.

Той изтъкна, че спортният комплекс е един от основните приоритети за развитие на спорта в града и изграждането и функционирането му ще допринесе за организиране и провеждане на редица международни спортни и културни събития.

Преди няколко дни Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет одобри финансиране и от 2 363 000 лева за 21 обекта в Пловдивска област.

1,1 млн. лв. от сумата са за втория етап от реконструкцията на моста на река Марица на бул. "Васил Априлов" в Пловдив.

Останалите обекти са в общините Карлово, Първомай, Сопот, Родопи и Хисар, където ще се ремонтират пострадали от наводненията мостове и улици.