Огромното количество дъжд излял се тази нощ в комбинация с прелял напоителен канал за оризищата в района са наводнили аварийната лента на магистралата от 112-ти километър до 106-ти километър в посока Бургас – София, предаде TrafficNews.bg.

На места водата залива и една от лентите за движение.

Въведено е ограничение на скоростта в продължение на 6 километра от магистрата край Пловдив.

"Оризищата понеже трябва да се жънат, си имат възможност и вдигат шлюзовете, така водата тръгва и затлачва канала, защото не може да я поеме”, заяви Костадин Мадемджиев – служител по поддръжка на АМ „Тракия”

На място е осигурено дежурство от полицейски екипи на Магистрална полиция.

Призовават се водачите на моторни превозни средства да бъдат внимателни и да преминават с ограничена скорост през посочения участък.

Водата върху платното е около 20 сантиметра, а в канавката – над 2 метра.

Временно се ограничава движението по път III-8005 между Цалапица и Съединение заради прелелия канал, съобщи пресцентърът на АПИ.

Обходният маршрут е: път III-3805 - Царацово-Бенковски-Съединение.

Временни забрани за движение на МПС са въведени и по пътя Белица-Загражден-Давидково, в участъка на Държавно ловно стопанство"Кормисош", след село Белица, до границата с област Смолян, съобщават от АПИ.

Ограничения има и по пътя Пловдив-Ситово-Лилково, в началото на село Храбрино.

Забранява се движението на тежкотоварни автомобили над 3.5 т в двете посоки на Храбрино. За лекотоварните автомобили движението се отбива по обходен път. Участъкът е обозначен с пътни знаци.

Опасност от падащи камъни има по пътя София-Карлово-Бургас, при "Козница" и "Стражата", Троян-Кърнаре, по пътя Асеновград-Смолян, Юговско ханче-Югово-Лъки-Здравец и Смолян-Кричим-Стамболийски.