Традиционната инициатива на пловдивското пчеларско дружество е по повод първия учебен ден, а целта е децата от най – ранна възраст да се научат да консумират натурални продукти.

Приготвили сме 500 бурканчета и ще ги раздаваме след 10 часа на всяко малко дете, което мине покрай базара – съобщи по-рано Николай Гайдов, зам.-председател на Общинско пчеларско сдружение „Акация 1899” в Пловдив, пред БНР.

Той е категоричен, че медът е здраве и не трябва да присъства на трапезата на българите само и единствено като лекарство.

Есенното изложение на мед и пчелни продукти пред Централна поща ще продължи до 21 септември.

6205 първокласници от Пловдив и областта за първи път прекрачиха днес училищния праг, като от тях приблизително 3371 са от областния град. 

Всички 206 общински и държавни училища в Пловдив и областта се очаква да посрещнат годината без проблеми. Остават обаче в ремонт 5 училища в града и региона, като е възможно да има и двусменен режим на обучение на отделни места.

Четирима министри в Пловдив за новата учебна година

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков  откри учебната година в Търговската гимназия, където е бил във випуск 1970-а.

Земеделският министър Васил Грудев беше в Гимназията по хранително–вкусова промишленост, военният министър Велизар Шаламанов  беше гост на Образцовата математическа гимназия „Академик Кирил Попов”.

Министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов даде старт на учебната година в три училища – Езикова гимназия „Пловдив”, началното училище „Климент Охридски” и СОУ „Братя Миладинови”. Щонов е възпитаник и на трите учебни заведения.

Пловдивският кмет Иван Тотев присъства на откриването на новата учебна година в бившата Английска гимназия.