Пазарът бе открит с пищни тържества преди две години, а в ремонта на сградата бяха инвестирани над 2 милиона лева средства от бюджета на община Пловдив.

Изроненият покрив е вследствие на течовете, когато вали, а течове има от година, разказаха търговци. И по козирката на сградата, и по източната част на пазара вече са се появили пукнатини. Продавачите се ядосват, че плащат по 120 лева наем за един квадратен метър търговска площ, а от блясъка на дълго време ремонтираното тържище не е останала и следа.

"Някой е гушнал парите за ремонта и си е оставил ръцете", коментират ядосани наематели на сергии на пазарчето. Те недоволстват и от хигиената на терена, който се поддържа лошо и купищата с боклуци понякога гният с дни наоколо. Няма и достатъчно места за паркиране в района - нито за продавачите, нито за купувачите.

Модернизацията на Четвъртък пазара в Пловдив стартира още през август 2010 г. и приключи през 2012 година. Изпълнител на обекта беше "Еврострой ремонт-България" АД. Договорът й обче беше прекратен и пазарът се довърши от друга фирма - „Импулс пропърти груп“, наета от Иван Тотев.

От "Общински пазари" твърдят, че са запознати с проблема и ще вземат мерки.