Това стана ясно след срещата на таксиметровите превозвачи и зам.-кмета по транспорт Александър Държиков, който изпълнява тази седмица и длъжността „градоначалник“, пише в. "Марица".

В община Пловдив вчера дойдоха 25 представители на фирми, които имат разрешителни за града, но журналисти не бяха допуснати на сбирката. Участниците в срещата трябваше да определят минимална цена на километър, която градската администрация, а след това и Общинският съвет да приемат.

Досега такъв минимум нямаше, но с изменението на закона става задължителен за цялата страна. Нашето предложение ще бъде оформено след консултация със специалисти до средата на септември, а окончателната дума има Общинският съвет, каза Александър Държиков.

Близо час и половина продължиха лютите спорове между таксиджии, които возят на най-ниските тарифи - 40 и 45 стотинки, както и от точка до точка, и останалите фирми, чиито минимални тарифи са по-високи. Оказа се, че жълтите коли са разделени на три лагера, като всеки от тях е представил в общината своя подписка с предложение за тарифата.

Собствениците на най-евтините таксита са категорични, че минималната цена не бива да надхвърля 40 - 45 стотинки с мотив, че се ползват от пенсионери и ученици, както и от хора с по-ниски доходи.