На класирането на 28 август са приети 42 деца, родени през 2011 година, заети са всички обявени 141 свободни места за първа възрастова група, 11 обаче остават извън класирането.

Според общинската администрация причината за разминаването между свободните места и незаписаните деца е в заявяването на желания за детски заведения без свободни места.

От общината призовават родителите за следващото класиране да се ориентират към районите, в които има свободни места и имат шанс за прием. Очакват се единични да се обявят единични бройки в районите "Южен", "Северен" и "Централен", където на практика всички места са заети.

От кандидатстващите за яслена група на класирането на 28 август 583 деца вече са класирани 492 деца и от обявените 759 места 267 все още не са заети. Предстои обявяването на значителен брой места за най-малките и на следващите класирания, тъй като 3-годишните ще постъпят в детските градини и ще освободят заетите от тях места в яслите.

Следващото класиране е на 16 септември, а свободните места за него ще бъдат обявени на 8 септември и до края на календарната година предстоят още пет месечни текущи класирания.