Записани са 3480 нови студенти, при обявен планов прием от 3862 места, съобщи зам.-ректорът на учебното заведение проф. д.м.н. Георги Тотков, цитиран от БТА.

Допълнителните изпити продължават и ще има прием за единични бройки в някои от специалностите на университета, допълни той.

Най-голям брой свободни места има във филологическите специалности, при които за директните магистърски програми са записани едва 25% от необходимия брой студенти.

В "Теология" на този етап са заети 50% от местата.

Една от най-новите специалности на университета "Телематика", която е в направление "Технически науки", е запълнена до 93,33%.

В професионалното направление "Природни науки, математика и информатика" тази година голям успех имат физическите науки, като за тях са се записали 81% от необходимия брой студенти за редовна форма и 95% за задочна.

Новият випуск на ПУ "Паисий Хилендарски" ще бъде попълнен окончателно през септември, когато традиционно се провеждат редовните изпити по "Актьорско майсторство за драматичен театър", а класирането ще бъде ден след обявяване на резултатите.