Това съобщи за БТА говорителят на Окръжна прокуратура - Пловдив Галина Андреева.

След разследване на ДАНС Павлов е обвинен в тежкото престъпление във връзка с провеждана от общината обществена поръчка за доставка на хранителни продукти на детската градина и домашния патронаж в Куклен.

На 10 юни Павлов е бил подкупен с 1200 лева от бизнесдамата Надежда Минчева с цел да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице - член на комисията, за провеждане на обществената поръчка, уточниха от Окръжна прокуратура.

Наказанието за това престъпление е до 6 г. затвор.

Павлов е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Ще се прецени дали да се внесе в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Обмислят се и основанията да бъде поискано отстраняването му от длъжност.

Павлов бе назначен за и. д. кмет, след като предшественикът му бе отстранен за финансови злоупотреби.

Скандално известната бизнесдама

Надежда Минчева, дала подкупа на Павлов, бе арестувана и пусната под гаранция в края на юни, след сигнал за злоупотреби в управляваните от нея дружества.

Тя участва в няколко фирми за производство на хляб, търговия с хранителни стоки, зарежда с храни детски ясли и градини, млечни кухни, училища, студентски столове.

През юли прокуратурата съобщи, че Минчева е подарила ваучери на стойност 10 000 лв. за екскурзия в Тайланд на кметицата на район "Централен" в Пловдив Райна Петрова и дъщеря й Даниела Драганова, с която е била съдружник.

Ваучерите били благодарност за уреден договор за доставки на храни.

Райна Петрова бе арестувана и обвинена в длъжностно престъпление и търговия с влияние. Тя е на свобода под гаранция и е отстранена от длъжност.

ДАНС лови корумпирани кметове

На 1 август 2014 г. прокуратурата привлече като обвиняем кмета на община Видин Герго Гергов по общо три обвинения. Наложена му е "парична гаранция" от 30 000 лв Той бе задържан на 31 юли 2014 г. при специализирана операция на новосъздаденото звено за борба с корупцията между Софийска градска прокуратура и ДАНС.

На 13 август кметът на район „Младост“ във Варна Христо Христов и още четирима души бяха арестувани при спецоперация на ДАНС.