Това обяви кметът Иван Тотев, който даде старт на ремонта на южната част от съоръжението, останало затворено за движение около година, за да бъде обезопасено, предаде радио Пловдив.

През лятото на 2015-а ще завърши и преасфалтирането на остатъка от северното платно на Цариградско шосе, което е част от същия проект. Той е на обща стойност около 4 милиона лева, а по време на едногодишното забавяне от него бяха пренасочени средства за нов асфалт на изхода на Пловдив покрай Овощарския институт и за удължаването на ул. "Богомил", припомни кметът.

Според Тотев "Скобелева майка" е последното голямо съоръжение от този тип в града, което се е нуждаело от цялостен ремонт с укрепване и ново осветление.

До края на годината Община Пловдив очаква да получи и средствата, с които да довърши реконструкцията на моста на бул. „Васил Априлов”.

Новото кръгово до Водната палата още днес отново се отваря за движение, но само направо по централния бул. „Цар Борис Трети” в посока Центъра-Панаира и с разрешен десен завой от бул. „Марица”, обяви още кметът.

Той обясни, че трафикът във всички посоки по колелото ще се пусне след седмица, когато щяло да приключи и разширяването с около 1 м. и 20 см.

Проблемът изникна заради сложните подземни инсталации под обекта. Иван Тотев бе категоричен, че не се отказва в центъра на кръстовището да има фонтан. Той ще бъде изграден от „Градини и паркове” и „Жилфонд” с 80 000 лева извън проекта за колелото.