2885 са първокурсниците до момента, а записването след трето класиране е от 4-и до 7-и август включително. След това ще продължи записването за незаетите единични места в специалностите на 9-те факултета на ПУ.

Акредитираният държавен прием на ПУ „Паисий Хилендарски“ за новата учебна година е 3862 места в бакалавърски и директни магистърски програми. В това число не влиза приемът на нови студенти във филиалите на Пловдивския университет в Смолян и Кърджали и в Техническия колеж в Смолян, съобщиха от висшето училище, цитирано от Дарик.

За специалността „Право” има свободни единични места единствено за задочно следване.

В едни от най-желаните от кандидат-студентите направления „Администрация и управление” и „Икономика” в редовна форма запълването е достигнало съответно 90 и 95%, в задочна форма също има малък брой незаети места, защото записаните са 90% и 88%.

Във водещото направление „Информатика“ – редовно обучение, новите студенти до момента са 88 на сто от необходимия брой, а в задочно – 83%.

При професионалното направление „Технически науки” една от най-новите специалности „Телематика“ е запълнила 75% от местата си. 83% са заетите места в направление „История“.

Трета година поред педагогическите специалности са сред най-атрактивните за кандидатите. След второ класиране за задочна форма са записани са 90% от необходимата бройка първокурсници, а за редовна – 83%.

Кандидатстудентски документи могат да се подават всеки работен ден от 9:00 до 12:00 и от 13:30 до 16:00 ч. в стая №13 на Университетския информационен център в Ректората на ПУ „Паисий Хилендарски“, ул. „Цар Асен“ 24.