На 360 дка има депониран над 14 хиляди кубика смесен битов, строителен и биоразградим отпадък. На сто метра от река Марица има камари от по 10 метра.

При една приливна вълна всичкият битов отпадък отива в Марица, ще предизвикаме международен скандал с Турция и Гърция, предупреди Кошински, цитиран от "Марица".

Според него трупаното количество боклук не е от сега, а е ставало с години.

"Община Пловдив извършва чудовищно престъпление, нарушава екологичните закони. Общината предпочита да купува цветя, а Разсадникът да използва като депо", каза Кошински и се закани веднага ще пусне сигнал до директора на РИОСВ. 

Той е убеден, че общината няма разрешение, каквото се изисква за депонирането на отпадък тъй като процедурата е много сложна - трябва да се изгребе хумосният слой, после да се направи пясъчна възглавница, след това непропусклив фибранен слой и отгоре да се депонорат отпадъците.

"Целта е да не се позволи просмукване в подпочвените води на токсични материали. Това не е направено. Става въпрос за застрашаване здравето и живота на пловдивчани и грубо погазване на законите на страната", посочи Кошински.

Директорът на „Градини и паркове” Стоян Алексиев отрече да има сметище в Разсадника. Ако искат могат да подадат сигнал в прокуратурата, препоръча той.