Допълнителните изпити са по български, английски, немски, френски, руски и новогръцки езици, съобщиха от висшето училище.

Кандидатите ще решават писмени тестове в периода до 29 август.

Изпитите по български и английски ще бъдат всеки делничен ден до края на юли и всеки понеделник, сряда и петък през август, от 10 ч. до 12 ч., в 12-та семинарна зала, уточниха от университета.

Тестовете по френски и руски език ще се провеждат всеки понеделник и сряда, а по немски и новогръцки - всяка сряда, от 10 ч. до 12 часа.

Допълнителното класиране е за специалностите: "Славянска филология" - директна магистърска програма, "Френска филология", "Руска филология", "Приложна лингвистика - френски език и втори чужд език", "Приложна лингвистика - английски език и втори чужд език", "Приложна лингвистика - немски език и втори чужд език", "Лингвистика с ИТ - английски език и френски език", "Лингвистика с бизнес администрация", "Български език и китайски език", "Български език и корейски език", "Български език и италиански език", "Български език и английски език", "Български език и руски език", "Български език и новогръцки език" и "Български език и история".

Днес, 30 юли, е последният ден за записване след прием по второ класиране, третото ще бъде обявено на 1 август, петък.
След първо класиране ПУ запълни 60% от местата за редовно и 63% за задочно обучение.
С най-близък до максималните 36 единици е минималният бал за прием на жени в няколко специалности в редовна форма на обучение на Биологическия факултет.