Wi-fi зоната е обособена в парка срещу СОУ "Черноризец Храбър", познат още и като Парк на репресираните. Името на зоната е trakia1. Периметърът на интернета е 200 метра и обхваща мястото, което е предвидено за разходка и почивка на хората в парка, както и площадката за безопасност на движението.

От районното кметство,което поема поддръжката на интернет пояса, поясниха, че 8 човека едновременно ще могат да използват услугата.Всеки един от тях ще има ограничен достъп до 90 минути на ден, с една единствена цел - да може повече потребители да се възползват от безплатния интернет, а не едни и същи хора да заемат целодневно линиите.

Кметът на район "Тракия" Гиньо Матев каза, че Wi-fi зоната ще бъде активна през пролетно-летния сезон, когато паркът се посещава масово от тракийци. Матев заяви още, че обособяването на безплатен интернет на открито е обществен интерес и необходимост за не малка част от жителите на най-младия район в Пловдив. За това подобни Wi-fi зони ще бъдат обособени и на други места в Тракия.