Това обяви в Пловдив премиерът Бойко Борисов. Той бе в града, за да даде официалния старт на пътен възел „Скобелева майка", предаде Дарик.

„Магистрала „Тракия" се строи от девет български фирми, които са предупредени от мен да работят в срок", каза премиерът. По думите му две от фирмите -„Фактор" и „Трейс", са с по няколко месеца напред, така че авансово те ще пуснат тяхната част от магистралата.

Той подчерта, че българските фирми трябва да работят в срок, така че да изпълнят ангажиментите си, за да не провалят финансирането на строителството на магистралата от немарливост.

Бойко Борисов даде месец срок, в който ако фирмите не се движат в графика, ще бъдат спрени и ще бъде назначен нов конкурс.

"Няма да допусна някой да си играе с живота и здравето на българите, защото сме обещали 2012 г. да пуснем магистралата и ще го считам за бойкот, ако не го направят", категоричен бе премиерът.

Бойко Борисов отказа да коментира в Пловдив атаката на РЗС срещу ГЕРБ, освобождаваното на Алексей Петров, президентските избори, пенсионната реформа и тристранното сътрудничество.