Той бе задържан с заедно с пловдивчанина Слави Т., докато двамата интимничели пред уебкамерата на компютъра пред очите на стотици чатъри в чужбина, пише в. "Марица". Французинът наел апартамент в нова кооперация и една от стаите превърнал в студио, където правел записи на хомосцени. Негови партньори в сексуалните забавления са били предимно роми от Шекер махала и Столипиново. Някои от по-привлекателните дори са намерили челно място в официалния сайт на мосю Клер.

В страницата с топмоделите на продуцента могат да бъдат видени фотографиите на пловдивчаните с имена Симеон и Игнатов. Всеки от профилите съдържа и снимки на ромите в процес на „работа" и информация колко точно е надарен съответният модел. На този етап няма потвърждение дали Симеон не е артистичният псевдоним на партньора на Жан Ноел - Славчо.

Сайтът е с платен достъп, а освен профили на десетки гейове там има и еротичен чат. Там французинът рекламира и собствената си продукция DVD, на които има филми, представящи подвизите на различни хомодружинки. Дискът, който се радва на най-голямо внимание от аудиторията на сайта, носи недвусмисленото заглавие „Бомбардировачи" и на обложката му се мъдри нашенецът Игнатов, който освен с 8-инчовото си оръдие е представен като „космат източноевропеец, даряващ божествено удоволствие на пасивните си партньори".

Вчера районна прокуратура повдигна обвинение на французина по член 159 за разпространение на материали с порнографско съдържание. Той ще остане зад решетките още 72 часа, но арестът му едва ли ще бъде продължен, тъй като наказанието, което предвижда законът, е до 1 година лишаване от свобода. Партньорът му Славчо е привлечен само като свидетел на обвинението. Няма достатъчно данни за организирана престъпна група.

Името на Жан Ноел Рено Клер се появи в медиите преди три години, когато стана ясно, че френска компания набира младежи на щат за участие в гей порно филми. Представителят на Клер у нас - българинът Валентин Илчев от Бургас, набирал млади момчета за участие. Привличането на младежите ставало чрез обяви в интернет сайтове, като там обаче е посочено, че се търсят хора за еротични фотосесии за чужди гей списания. В обявлението било посочено, че част от снимките са за Франция, като изрично е упоменато и гарантирано, че няма начин те да се появят в България.

За една сесия от 40-50 минути е определено заплащане от 100 лв. Първият от седемте българи, участвали в над 30 нискобюджетни филми, е пловдивчанинът Живко. Другият актьор също е от града под тепетата. Той обаче използвал псевдонима Жил. Двамата са посочили, че са войници и са се представили като младши ефрейтори. Третият пловдивчанин - Теодор, пък работи като бодигард.

Първият „филм" на българите се разпространяваше свободно в торент - тракера „Дата Бг". Лентата е озаглавена „Странни мъже се чукат" и е снимана в хотел в курорта „Златни пясъци". Според справка в интернет групата български актьори е участвала в над 30 гей порно филма. Най-рекламираните в мрежата ленти са „SUD","Game over","Червен картон", „Балканска връзка" и др.