Ръководството на организацията избира Пловдивската общественост за трибуна, пред която да обясни вредите и опасностите от пускането за консумация на такива храни, съобщи Радио Пловдив.

Според експертите на Гилдията, световните корпорации в този бранш умело спекулират с данните за 85 милиона души в света от „Третия свят”, които страдат от хроничен глад и непочтено рекламират генно-модифицираните продукти като „панацея” за преодоляването на този иначе реален проблем.

Според специалисти по храните у нас обаче, това е комерсиален трик и съзнателна конспирация на няколко световни олигархични корпорации, твърдят от Готварската гилдия. Днес в защита на тази концепция данни ще представят фитопатологът проф. Стойчо Каров, преподавателят от Земеделския колеж проф. Сенгалевич, председателят на пчеларския съюз Илия Цонев и здравни есперти.