200 000 евро е стойността на проекта, с който кандидатстваме за финансиране пред „Отворено общество", съобщи заместник-кметът по евроинтеграция Ганчо Колаксъзов.
Според предварителните проучвания се очаква 300-400 младежи да ползват площадките. Двете махали са избрани, защото са гъсто застроени и сега в тях няма места за отдих на децата и младите хора. Съоръженията ще бъдат изградени в периферията на кварталите, където има свободни терени.
Решението за създаване на тези площадки е взето на среща с районните кметове.На нея е изготвен и правилник за съгласуване на проектите в община Пловдив. Той ще влезе в сила най-вероятно в началото на следващата седмица , след одобрение на кмета на града Славчо Атанасов.
Целта е да се подобри координацията между дирекциите в общината и районните кметства, за да може по-пълноценно да се усвояват средства по различни програми. Те ще събират базовата информация какво е необходимо да се направи в отделните сектори, която ще попълва банката с данни за проектна готовност, създадена през месец март.
В нея вече влизат 76 обекта, основно детски и спортни площадки, физкултурни салони и басейни в училища и детски градини, зелени зони, съоръжения за инвалиди. Те бяха подадени от районните кметове. Сега ще се добавят и исканията на отделните дирекции. Целта е да подготвим предварително идейните и технически проекти, за да кандидатстваме за финансиране веднага, когато се обявят подходящи конкурси по национални и европейски програми, съобщи още зам.- кметът Ганчо Колаксъзов.